On the road – dag 5

Cáceres, Spanje, de laatste stop voor ik morgen naar de eindbestemming Bens in Portugal rijd.

Het was een intensieve trip vandaag: 432 km door voornamelijk laaghangende wolken. Met de Eagles luid op de speakers reed ik door dichte wolkenflarden, die me een vreemd tunnelgevoel gaven. Het was niet koud en dus niet glad en dat maakte het rijden niet vervelend. Ik deed zelfs mijn jas uit, zo warm werd het op enig moment (14 graden).
Als Hotel California door de speakers klinkt, nummer 5 op de CD, zing ik hard mee en sla ik met de drummer Don Henley flink mee op mijn stuur. Het is maar goed dat jullie me niet kunnen horen, maar ik vind het heerlijk zo in de auto.

Onderweg kwam ik weer de enorme vlaktes tegen met ofwel graan ofwel olijvenbomen. Het woord graan- of voedselschuur kwam bij me op. Wat heeft Spanje toch een mogelijkheden voor voedselproductie voor zichzelf en de wereld. Het is jammer dat steeds meer jonge mensen in de stad willen wonen en werken en niet meer in de agrarische sector. We zouden met enige slimheid heel veel honger in de wereld kunnen voorkomen en bestrijden.

Ik kwam om half 5 in het hotel, dat midden in het oude centrum ligt en alleen met veel stijgingen en scherpe bochten te bereiken is. Gelukkig vind ik dat niet eng. Goede concentratie en rustig blijven is belangrijk. Toch vloek ik soms wel hoor als het niet vanzelf gaat…of als ik verkeerd rijd… soms moet je dan onder lastige omstandigheden terug. Vandaag moest ik ook terugrijden uit een smalle doodlopende straat die flink naar beneden afliep. Trots ben ik op mezelf dat ik dit rustig blijvend voor elkaar kreeg. Toen ik mijn bagage in mijn kamer had gezet, moest ik nog een kunststukje verrichten. De auto kon, zoals bij veel hotels in het centrum van een stad, niet bij het hotel zelf geparkeerd worden. Dat moest in een parkeergarage verderop. Zo’n enge, met niet al te brede rijbanen (ik kon er echt net doorheen) en donkere vreselijk smalle parkeerplekken. De receptionist legde in gebroken Engels uit hoe ik moest rijden. Ik hoor niet goed en door dat gedreun voor het hotel was het helemaal een uitdaging, dus vond ik het wel even spannend of ik het in al die nauwe straatjes kon vinden. Ik vroeg om de straatnaam en heb deze gewoon weer in Google Maps getypt en de route gestart. Woow, ik vind dit zo’n geweldige toepassing. Dit ging best soepel. Toch heb ik me voorgenomen om morgenochtend met de bagage naar de parkeergarage te lopen en niet eerst de auto te halen en dan de bagage op te halen.

Al met al was er geen tijd om iets aan sightseeing te doen. Van Cáceres heb ik alleen een klein stukje gezien op mijn weg naar het hotel en de parkeergarage en de wandeling van de parkeergarage naar het hotel. Het heeft inderdaad een oude binnenstad die op de werelderfgoedlijst staat (!), waarin op dit moment veel gebouwd, gerepareerd en aangelegd wordt. Wat een zooitje. Voor het hotel is het daardoor een drukte van belang. Lastig zakendoen denk ik dan. Maar misschien is alles met de zomervakantie voor de toeristen dan klaar?
De foto’s maak ik meestal zelf, maar in dit geval heb ik op Google gekeken naar foto’s voor een impressie:

Dit is het Plaza Mayor Arco waar ik langs gereden ben.

De stad heeft wel indruk gemaakt. Er is ook een mooie kathedraal begrijp ik.

Ik eet vanavond op mijn kamer en maak dit blog. Morgen laatste etappe. Dat vind ik nou wel weer spannend, hoe is het vakantiehuis, hoe zijn de mensen, hoe zullen ze kijken al ik al mijn spullen ga uitladen…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s