Emigreren

Bij de gemeente waar je woont moet je aangeven dat je gaat emigreren. Daarvoor maak je een afspraak op het gemeentehuis. Naast mijn paspoort heb ik mijn twee postadressen meegenomen, een in Nederland en een in Portugal. Het laatste, vooralsnog is dat het adres van mijn advocaat, was niet nodig. Ik vernam dat er formeel toestemming gegeven moet worden door de bewoner om zijn of haar postadres te mogen gebruiken. Dus ik kreeg een formulier mee. Als dat ingevuld en ondertekend is, moet ik nog een keer terug. Helaas kan dat niet online plaats vinden. Jammer dat mijn gemeente dit niet allemaal van te voren online en helder in een lijstje weergeeft.. Grr..

Het zal je niet verbazen dat er vreselijk veel komt kijken als je gaat emigreren. Ik heb het al een aantal keren in mijn blog gemeld.Vooral het geregel is enorm, het bellen, emails sturen, langsgaan. Het gaat om allerlei zaken zoals wijzigen of opzeggen van email-adressen of de meest uiteenlopende (klant-)contacten (bank, belasting, gemeente internetprovider, water, elektra, gas, waterschap, energiewacht). Maar ook het opzeggen van allerlei donaties, lidmaatschappen, abonnementen en allerlei verzekeringen.

Sfeer van een traditioneel Portugese keuken

Vandaag heb ik bijvoorbeeld mijn donatie aan het Reumafonds en het abonnement op het Reuma Magazine afgezegd. Daar ben ik toch ruim 20 jaar lid van geweest. Zij publiceren veel lezenswaardige artikelen over met name actuele en wetenschappelijke ontwikkelingen in de behandeling van reuma en tips. Ik heb er zelf ook een keer ingestaan met mijn verhaal.

Vandaag heb ik weer hard gewerkt met mijn hulp. Heb wat echt grote vazen in bubbeltjesplastic ingepakt en in een doos gedaan. Verder hebben we nu alle boeken in dozen gedaan (ik heb er echt ontzettend veel) en  de dozen in de gang gezet. We hebben twee al lege boekenkasten naar beneden gehaald. Volgende week dinsdag worden 5 boekenkasten, de stereospullen die niemand meer wil hebben en nog wat kleding opgehaald. Ik ben echt happy dat we zo goed zijn opgeschoten. Toch had ik ook pech, het plastic houdertje met geurballetjes is op de een of andere manier doorgespoeld en in de WC-hals terecht gekomen en ik en mijn hulp krijgen het er niet uit gepeuterd. Morgenmiddag komt er een installateur om de hele WC er af te halen, dat moet haast wel denk ik, en het plastic geval uit de leiding te halen. Hopelijk lukt dat, anders ben ik nog verder van huis. Balen ook, want het kost me ook onnodig geld, natuurlijk !

Toen mijn hulp wegging heb ik 3 zaken potgrond, antivries voor de auto en een fles propaangas meegegeven. Zij heeft daar een goede bestemming voor en dat geeft mij een goed gevoel. 24 December, de dag dat de verhuizer alles komt ophalen, nadert met rasse schreden, nog 19 dagen….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s