Verhuisd!

Het heeft even geduurd, maar hier is toch het volgende blog. Midden in een hete zomer en een tijd waarin iedereen op vakantie is. Er is veel gebeurd. Ook dingen die het moeilijk maakten te schrijven. Een lange beschrijving daarvan boeit niet echt, dus daarom in het kort het verhaal over ‘eind goed, al goed’……..
Ik heb het stuk land op de heuvel met een bouwvergunning niet gekocht. Nieuwe landelijke wetgeving inzake brandpreventie in het landelijke gebied van Portugal, een noodzakelijk gevolg van de vreselijke branden met slachtoffers de afgelopen twee jaar, maakten het onmogelijk.
Oh, wat had ik het er moeilijk mee! Wat nu?? Een nieuwe zoektocht naar een stuk grond? Wat kan er eigenlijk nog wel? Goed stuk was ik … tot ik via vrienden op een huis stuitte in het Zuid-Oosten van Alentejo, dat heel erg in de buurt komt van wat Rob en ik voor ogen hadden: een voor mij betaalbaar alleenstaand verzorgd huis, minimaal 2 slaapkamers, alles gelijkvloers, met prachtig uitzicht én zwembad. Én fruitbomen, en een annex… Yes, I did it! Ik kocht het op 28 juni jl. En omdat de verkopers veel goede en bruikbare spullen hebben achtergelaten, ben ik al verhuisd, met de spullen die ik in mijn tijdelijke huis had! Mijn eigen spullen uit de opslag komen 26 of 27 juli.
Nu is mijn emigratie dan toch echt een feit. Ik heb me laten uitschrijven in Nederland en laten inschrijven als Nederlandse resident in Portugal, inwoner van Mértola, waar mijn dorpje bij hoort.

Deze foto (hopelijk door jullie te openen) laat zien wat een droom het is om hier te wonen.

https://photos.app.goo.gl/VWB7QRXyx1BSuKNV7

Mijn volgende blog gaat over het kalme, eenvoudige leven in een klein dorpje op het platteland van Portugal. Weg van de drukte en de stress en het vele moeten wat mijn gezondheid op den duur zo aangetast heeft. Met een streven naar gezond leven en pure voeding enerzijds maar toch ook deel uitmaken van de gemeenschap. Zowel lokaal als digitaal via de sociale media én met de modernste mogelijkheden: het nieuws blijven volgen via de Nederlandse televisie!!

7 gedachten over “Verhuisd!

 1. Gefeliciteerd met je nieuwe nieuwe huis. Ik hoop dat je daar een mooie en gezonde toekomst tegemoet gaat. Ik maakte wel zorgen om het niets meer van he horen, maar gelukkig gaat nu weer goed. Lieve groet en geniet van je nieuwe leven daar. Marianne Stanlein

  Geliked door 1 persoon

 2. Wauw José,

  Dat was vast even een spannende tijd. En blijkbaar gebeuren soms dingen zo dat je uiteindelijk komt waar je hoort te zijn. Veel succes nog met de verhuizing van je laatste spullen. (Op mijn verjaardag) Het wordt vast een prachtige tijd daar. Ik heb bewondering voor je moed.

  Groet,
  Claudia Casagrande

  Like

 3. Hi José, wat fijn dat je een plek gevonden hebt waar je nu al zoveel van geniet. En hoe vervelend te lezen dat je met zoveel tegenslag te maken hebt gehad. Maar da’s voorbij nu op voor het goeie leven! Hopelijk zien we elkaar aldaar eens. Zou fijn zijn. Alle alle goeds toegewenst.

  Like

  1. Hi Anje, dank je en wat fijn om wat van je te horen. Jij hebt ook zo je kronkelweggetjes in het leven gehad, dus sommige dingen zijn vast herkenbaar.
   En ja, als je deze kant op komt, van harte welkom, ook om te blijven slapen.

   Like

 4. Hi José, wat fijn dat je een plek gevonden hebt waar je nu al zoveel van geniet. En hoe vervelend te lezen dat je met zoveel tegenslag te maken hebt gehad. Maar da’s voorbij nu op voor het goeie leven! Hopelijk zien we elkaar aldaar eens. Zou fijn zijn. Alle alle goeds toegewenst.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s