Dag 4 – Toch al begonnen..

Gisteren heb ik geen blog geschreven, omdat ik druk was met de voorbereiding van de bestuursvergadering over het project OntwikkelWijs. Sommigen zullen zowel mijn input op facebook als op LinkedIn hebben gezien, maar voor wie dat niet weet, ik ben sinds twee jaar betrokken bij het opzetten van een kleine stichting voor het begeleiden van 16+ thuiszittende jongeren met ASS. We hebben al enkele jongeren succesvol begeleid, terug naar school/studie of werk. Kern is het CARE-model van prof. Alexander Minnaert. We combineren, na onderzoek waar het vastloopt, het trainen van ontbrekende of niet goed ontwikkelde psycho-educatieve vaardigheden met het trainen van leervaardigheden. We ontmoeten veel enthousiasme over de aanpak. De effectiviteit van de methodiek gaan we onderzoeken om deze verder uit te kunnen rollen. Zodoende ben ik bezig met het opzetten van een regulatieve onderzoekscyclus. Gisteren hebben we de opzet in hoofdlijnen besproken en goedgekeurd en kunnen dus, als de pilot begin volgend jaar van start gaan, meteen met het effectonderzoek van de aanpak beginnen. Je begrijpt dat ik nu nog volop met de voorbereidingen bezig ben en dit straks vanuit Portugal begeleid.
Maar toch kon ik het gisteren niet laten om alvast een paar dozen in te pakken: op twee na zit al het glaswerk nu in de grote glasdoos. Onzin natuurlijk deze actie, veel te vroeg, maar ik had er gewoon zin in. Vandaag ga ik verder met het inpakken van het speelgoed (Lego en duplo) en de strips die mijn zoon graag wil hebben. Ik had het gereedschap voor hem allemaal al uitgezocht. Wat verzamel je als gezin toch een hoop spullen. Bij het meeste komen allemaal gevoelens naar boven.  Treurige, als ik de twee grote verhuisdozen met lp’s zie, de stereo-installatie met equalizer (!) en de platenspeler, waar mijn overleden man Kees zo gek mee was. Ik ga dat allemaal wegdoen…  Hopelijk is er iemand (via Marktplaats) die het wil hebben. Het gevoel dat iemand dit overneemt die er plezier in heeft, is voor mij heel belangrijk.

Ik heb overigens een naam gekregen van iemand die een huis verhuurt in de buurt van Mertola. Ik probeer nu deze persoon te pakken te krijgen om te horen wat voor huis het is en hoe lang ik het kan huren.

2 gedachten over “Dag 4 – Toch al begonnen..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s